Om

Jag, Peter Forss, var initiativtagare och startade Sigtuna Brygghus 2005, första året gjorde vi ca 20 000 liter öl. Vår ambition var att göra öl som fick strupar att jubla och gommar att sukta. Kreativitet var ett av våra ledord, men i och med det hade vi mycket att lära oss. Som ordning på brygderna med spårbarhet, dokumentation, ordning på recepten och råvarorna blev ett måste.

Tjugo år tidigare hade jag utbildat mig till programmerare. Jag har utvecklat datasystem till stöd för de som arbetat i produktionen på SJ maskinverkstad i Hagalund och Volvos ”gamla” gjuteri i Arvika.

Jag såg tidigt att Sigtuna Brygghus hade ett behov av ett systemstöd för bryggandet, tappningen och försäljningen som tar mycket tid om man ska logga detta manuellt. Det var där utvecklandet av BryggAdmin tog fart. Jag ville även förenkla saker som Alkoholskattedeklarationer, EMCS hantering, restaurangrapporter, lagersaldon, inventeringar, spårbarhet, order och fakturering mm.

BryggAdmin kan köras i molnet från din PC, Mac eller Ipad. Man kan även köra BryggAdmin från sin egen Windows PC eller bryggeriets PC-nätverk. En eller flera användare kan samtidigt jobba mot datasystemet.

//Peter Forss chefsdesigner och programmerare 30 år av datasystemutveckling